Procurorii de la Serviciul Teritorial Braşov al DIICOT au reţinut doi bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi au fost ulterior arestaţi, într-un dosar deschis după ce, în luna februarie a acestui an, un tânăr de 21 de ani a ajuns în stare critică la spital şi a murit, după cinci zile în care a fost internat la terapie intensivă, concluziile medicilor legişti fiind că decesul are legătură cu consumul unor droguri de tip nou, pe care victima le-a cumpărat de la unul dintre suspecţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Doi bărbaţi cu vârste de 31 de ani, unul din judeţul Braşov, celălalt din judeţul Mureş, au fost arestaţi preventiv, fiind puşi sub acuzare pentru trafic de droguri şi alte substanţe psihoactive, dar şi pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui tânăr de 21 de ani, consumator de droguri. 
 
Dosarul, instrumentat de procurorii DIICOT - Serviciul teritorial Braşov împreună cu poliţiştii antidrog braşoveni, a fost deschis după ce tânărul a murit la cinci zile după ce a ajuns în stare critică la spital. 
 
"La data de 17.02.2021, o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanţă Braşov, în stare gravă, fiind internată pe secţia Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, unde, ulterior, a decedat. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că respectiva persoană era consumatoare de noi substanţe cu efecte psihoactive, iar în cursul dimineţii de 17.02.2021, consumase astfel de substanţe pe care le achiziţionase de la unul dintre inculpaţi. În urma efectuării autopsiei, a rezultat faptul că între decesul tânărului şi consumul de substanţe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate”, transmit procurorii DIICOT într-un comunicat dat publicităţii marţi. 
 
Duminică, cei doi bărbaţi suspectaţi că i-au vândut droguri tânărului au fost prinşi în flagrant, în timp ce aveau asupra lor substanţe psihoactive pe care intenţionau să le comercializeze. Ei sunt suspectaţi că au comercializat droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către un număr foarte mare consumatori, inclusiv către minori, în municipiul Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.