Sindicaliştii din cadrul confederaţiei Cartel Alfa anunţă că vor organiza o acţiune de protest la adresa Guvernului sâmbătă, în perioada în care se va desfăşura Congresul PNL la care sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi. Acţiunea va fi precedată de proteste care vor avea loc la nivel judeţean, până vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe data de 25 septembrie 2021, va avea loc o acţiune de protest în timpul congresului PNL pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creşterea bunăstării cetăţenilor, a tuturor cetăţenilor, nu doar a celor 1% care câştigă peste 3000 euro. Mai concret, va avea loc o acţiune de distribuire de materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaţilor ca intervenţiile şi deciziile din cadrul congresului să aibă prioritar în vedere agenda cetăţenilor şi obiectivul bunăstării generale”, au anunţat, luni după-amiază, printr-un comunicat de presă, oficialii Cartel Alfa. 
 
Potrivit acestora, acţiunea din ziua Congresului PNL va fi precedată de proteste organizate la nivel local, până vineri, 24 septembrie, şi va fi urmată de un miting în Piaţa Victoriei, programat pentru 7 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente. 
 
Membrii de sindicat solicită în continuare creşterea valorii salariului minim şi "adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent”, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social, "stoparea creşterii aberante a preţurilor la energie”, aplicarea integrală a legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public şi "pensii echitabile”. 
 
"În loc de dialog, Guvernul Cîţu a ales atacurile şi campaniile de delegitimare a mişcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri «mafiote», iar preşedintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat şi ignorat sistematic rolul de mediator pe care Constituţia i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acţiunea guvernamentală către interese personale şi pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile şi a acaparat toate instituţiile statului. Acţiunile anti-cetăţeni - sărăcirea populaţiei prin îngheţarea veniturilor şi pensiilor, explozia necontrolată a preţurilor, destructurarea serviciilor sociale şi subfinanţarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel european, prin preşedinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetăţenilor, creşterea veniturilor şi reducerea inegalităţilor sociale”, susţin sindicaliştii de la Cartel Alfa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.