„Certified Lover Boy” al cântăreţului Drake s-a menţinut în fruntea clasamentului american al albumelor, Billboard 200, în timp ce Metallica a revenit în top 10 după aproximativ trei decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul disc al lui Drake a fost vândut în SUA, în a doua săptămână de la apariţie, în 236.000 de unităţi, potrivit MRC Data. În acelaşi interval, piesele de pe album au fost accesate online de peste 305 milioane de ori.

Dintre cele zece albume ale lui Drake care au ajuns pe primul loc în Billboard 200, acesta este al patrulea care petrece mai mult de  săptămână pe această poziţie, după „Scorpion” (locul 1, patru săptămâni în 2018), „More Life” (trei săptămâni, în 2017) şi „Views” (13 săptămâni, în 2016).

„Donda” al rapperului american Kanye West s-a menţinut pe locul al doilea în top, după ce a fost vândut în 79.000 de unităţi în a treia săptămână de la lansare.

Noul album de studio al cântăreţei country Kacey Musgraves, „Star-Crossed”, a debutat pe locul al treilea, cu 77.000 de unităţi vândute, aceasta fiind cea mai bună săptămână pentru un album al artistei.

Actriţa şi cântăreaţa Olivia Rodrigo şi „Sour” au staţionat pe poziţia a patra, după ce albumul a fost vândut în 54.000 de unităţi în a 17-a săptămână de la apariţie.

Primul album al rapperului Baby Keem, „The Melodic Blue”, a debutat pe locul al cincilea, cu 53.000 de unităţi vândute.

Top 10 al Billboard 200 este completat de Doja Cat şi „Planet Her”, The Kid LAROI cu „F*ck Love”, Morgan Wallen cu „Dangerous: The Double Album”, Metallica cu „Metallica” (1991), cunoscut ca „The Black Album”, şi de Billie Eilish cu „Happier Than Ever”.

„Metallica” a urcat de pe locul 158 pe 9 în contextul relansării lui în mai multe variante pentru a marca 30 de ani de la apariţie. Albumul a fost vândut în 37.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 16 septembrie.

Trupa rock americană a revenit în top 10 pentru prima dată în 29 de ani. Cel mai recent s-a aflat între primele zece clasate în august 1992, pe locul al zecelea. 

Albumul omonim din 1991 a devenit primul al grupului care a ajuns în fruntea Billboard 200 (dintre şase, până în prezent), unde s-a menţinut timp de patru săptămâni. „Metallica” rămâne cel mai bine vândut album în SUA de când MRC Data a început să contorizeze electronic vânzările muzicale, în 1991. Materialul discografic a fost vândut în 17,3 milioane de copii.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.