Grupul News Corp al lui Rupert Murdoch, proprietarul Fox News, a anunţat că înfiinţează un nou post de televiziune în Regatul Unit - Talk TV - care să difuzeze o emsiune de ”dezbateri animate” a jurnalistului Piers Morgan, şi care să facă astfel concurenţă postului conservator GB News, lansat în iunie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul TalkTV urmează să fie lansat la începutul lui 2022 de către filiala britanică News UK, editorul tabloidului The Sun, ziarului The Times şi postului TalkRadio, care acordă un loc important polemicilor între conservatori şiprogresişti şi ”războaielor curlturale”, precizează grupul magnatului, în vârstă de 90 de ani.

Postul urmează să difuzeze o emisiune animată de către Piers Morgan, un prezentator vedetă în vârstă de 56 de ani, cunoscut prin postări virulente pe Twitter împotriva corectidinii politice şi ”woke” - o voinţă de a te declara conştient de opresiuni trăite de către minorităţi.

Jurnalistul, citat într-un comunicat, îşi prezintă emisiune drept un ”forum fără frică al dezbaterilor animate” şi care ”sărbătoreşte dreptul fiecăruia de a avea o opinie.

”Piers este prezentatorul pe care îl vrea orice post, dar care nu are curajul să-l angajeze”, apreciază Rupert Murdoch.

Acest segment de piaţă seamănă celui ocupat de către postul GB News, io televiziune lansată în iunie cu ambiţia de a da cuvântul celor care ar fi uitaţi de presa tradiţională, precum susţinătorii Brexitului.

În pofida unor emisiuni prezentate de către prezentatori cu opinii tranşante şi unor teme în centrul cărora se află adesea imigraţia, GB News a respins, la început, comparaţii cu postul ultraconservator Fox News al lui Rupert Murdoch.

INTERVIU-ŞOC CU PRINŢUL HARRY

În martie, Piers Morgan a plecat de la o emisiune matinală a postului ITV, după difuzarea unui interviu-şoc cu prinţul Harry şi soţia acestuia, Meghan Markle, în care ducesa a evocat idei sinucigaşe şi în care se plângea de faptul că nu a primit niciun ajutor din partea familiei regale.

”Îmi pare rău, nu cred un cuvânt din ceea ce spune ea”, declara el atunci. ”N-aş crede-o nici dacă mi-ar citi un buletin meteo”, adăuga el.

Aceste declaraţii se află la baza a peste 50.000 de plângeri - un număr fără precedent - la autoritatea de regleemntare audiovizuală, care a achitat apoi postul de orice încălcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.