Fostul premier şi om de afaceri italian Silvio Berlusconi a refuzat să se supună unei expertize psihiatrice, în cadrul unui proces penal, denunţând această măsură drept umilitoare din perspectiva meritelor sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tribunal de la Milano a decis miercuri seara să le dea un termen de 45 de zile unui număr de trei experţi, care să evalueze dacă starea sănătăţii fostului şef al Guvernului, în vârstă de 84 de ani, nu îi permite să participe la acest proces, aşa cum susţine avocatul acestuia.

”Ipoteza de a fi supus unei expertize psihiatrice ample şi nelimitate de către un tribunal demonstrează, având în vedere ceea ce am făcut eu în viaţă, în numeroase sectoare, în afaceri, în sport şi în politică, o prejudecată evidentă faţă de mine, care mă face să înţeleg cu uşurinţă care va fi rezultatul acestui proces nedrept”, îi scrie Berlusconi, într-o scrisoare, preşedintelui tribunalului, o scrisoare citată de presă.

SCANDALUL ”RUBYGATE”

Acest proces - denumit ”Ruby-ter” - este o nouă parte a scandalului ”Rubygate” şi a faimoaselor petreceri ”bunga-bunga” pe care Slvio Berlusconi le organiza, cu femei tinere, plătite, în vila sa luxoasă de lângă Milano (nord).

În acest dosar, Berlusconi şi alte 28 de persoane sunt inculpate cu privire la intimidarea unor martori şi mărturii false.

Acest proces vizează, în mod general, plăţi efectuate de către Silvio Berlusconi către diverse persoane - tinere şi muzicieni care au participat la seratele sale - în schimbul păstrării tăcerii.

Starea sănătăţii magnatului media, care împlineşte 85 de ani la sfârşitul acestei luni, care a fost internat de mai multe ori la spital, între altele din cauza unor probleme cardiace sau covid-19, a antrenat amânarea mai multor şedinţe ale procesului.

”Decizia de a fi supus unei expertize, nu doar medico-legale, ci şi psihiatrice, pare în afara oricărei logici şi nu corespunde trecutului şi prezentului mele”, denunţă Berlusconi în scrisoare.

”Nu pot, aşadar, să accept o asemenea decizie, care dăunează trecutului şi onoarei mele”, conchide fostul premier, care cere continuarea procesului în absenţa sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.