Autorităţile buzoiene au decis suplimentarea numărului de paturi alocate bolnavilor de coronavirus, inclusiv în secţiile de Terapie Intensivă. pe de altă parte, aceleaşi autorităţi iau în calcul ca Spitalul Municipal de la Rm.Sărat să fie închis în viitorul apropiat pentru alte categorii de bolnavi şi să redevină exclusiv spital COVID, aşa cum a fost înainte de relaxarea din vară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Spitalul Judeţean Buzău, a fost suplimentat numărul de paturi de la Terapie Intensivă de la 8 la 14. De asemenea, s-a ajuns la 59 de locuri pentru bolnavii COVID în secţiile de Infecţioase şi Pneumologie şi la 10 locuri pentru pacienţii pediatrici.

La Spitalul Municipal din Rm.Sărat s-a suplimentat numărul paturilor pentru Covid de la  57 la 98 pentru adulţi şi de la 10 la 30 de paturi pentru copiii infectaţi.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Buzău ia în calcul ca în viitorul apropiat Spitalul Municipal din Rm.Sărat, care înainte de relaxarea din vară era exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, să redevină spital suport COVID.

În prezent, în acest spitant sunt tratate şi alte categorii de bolnavi, însă dacă numărul cazurilor de Covid va exploda în perioada următoare, spitalul din Rm.Sărat va fi închis şi va trata doar  bolnavii cu SARS CoV2.

"Am discutat cu managerii de spitale să participăm cu toţii la această situaţie, Spitalul Judeţean Buzău să revină la forma de organizare de dinainte de relaxare, la fel şi Râmnicu Sărat, iar celelalte spitale să ne sprijine cu tot ce este posibil. În ceea ce priveşte transformarea Spitalului Rm. Sărat în spital suport COVID, la momentul acesta, deciziile pe care le-am luat au fost ca acest lucru să se facă etapizat, în funcţie de evoluţie", a declarat subprefectul cu atribuţii de prefect, Marieta Boloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.