Două personae au murit, iar alte trei au fost grav rănite, în urma unui cutremur de suprafaţă, joi, în provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, potrivit presei oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale au anunţat că 50 de persoane au fost rănite uşor.

Guvernul local a confirmat morţile, fără să precizeze locul şi fără să ofere detalii, potrivit postului China Global Television Network (CGTN).

Institutul american de geofizică USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 5,4, însă Centrul chinez al seismelor o estimează la 6,0.

Ambele organisme situează epicentrul la mică adâncime - doi kilometri -, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de megalopolisul Chongqing, cu aproximativ 30 de milioane de locuitori.

În urma seismului, autorităţile au plasat în al doilea nivel de urgenţă salvatorii din regiunea Sichuan, potrivit presei publice.

Oraşul Luzhou a trimis servicii de urgenţă la faţa locului, a anunţat agenţia chineză oficială de presă China Nouă, fără să facă alte precizări.

”Pagube importante sunt probabile, iar catastrofa poate fi largă”, estimează USGS într-o evaluare preliminară.

Cel puţin ”22 de case din comitatul (Luxian) s-au surpat”, au anunţat autorităţile locale.

În 2008, în provincia Sichuan a avut loc un cutremur de magnitudinea 7,8, în care au murit şi sau fost dispăruţi în total 87.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.