Acţiunile operatorilor de cazinouri din Maco au scăzut cu o treime miercuri, capitalizarea acestora pierzând aproximativ 18 miliarde de dolari, autorităţile guvernamentale începând o evaluare a reglementărilor care ar urma să ducă la o înăsprire a supravegherii acestora în cel mai mare centru al jocurilor de noroc din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având în vedere că licenţele profitabile ale cazinourilor din Macao vor fi licitate din nou anul viitor, planul a îngrijorat piaţa din Hong Kong, care era deja pe roşu, după modificarea reglementărilor de către Beijing pentru anumite sectoare, de la tehnologie la educaţie şi imobiliar, care au dus la reducerea cu sute de miliarde de dolari a valorii activelor.

Cele mai mari pierderi au fost înregistrate de acţiunile Wynn Macau, care au scăzut cu până la 34%, până la un nivel minim record, urmate de o scădere de 28% pentru Sands China.

Titlurile MGM China, Galaxy Entertainment, SJM şi Melco Entertainment au scăzut puternic la rândul lor, declinul pieţei fiind de 18 miliarde de dolari.

Acţiunile companiilor de cazinouri din SUA au scăzut pentru o a doua zi consecutiv, astfel că titlurile Las Vegas Sands, Wynn Resorts şi MGM Resorts International au consemnat pierderi cumprinse între 2% şi 5%.

Scăderile au avut loc după ce Lei Wai Nong, secretarul pentru economie şi finanţe din Macao, a anunţat marţi o perioadă de consultare de 45 de zile cu privire la industria jocurilor de noroc, începând de miercuri, indicând deficienţe în supravegherea industriei.

Beijingul, din ce în ce mai atent la dependenţa acută a Macao de jocurile de noroc, nu a spus care vor fi condiţiile licitaţiei pentru atribuirea licenţelor de operare a cazinourilor.

Macao a intensificat controlul cazinourilor în ultimii ani, reducând fluxurile de capital ilicite din China continentală şi vizând împrumuturile subterane şi transferurile ilegale de numerar.

Beijingul a intensificat, de asemenea, un război împotriva fluxurilor transfrontaliere de fonduri pentru jocuri de noroc, lovind finanţarea operatorilor de jocuri din Macao şi a clienţilor VIP ai acestora.

 În iunie, Macao mai mult decât dublat numărul de inspectori de jocuri şi a restructurat departamentele pentru a spori supravegherea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.