Premierul Florin Cîţu a anunţat ca la ATI trebuiau să fie 1.600 de paturi pentru bolnavii COVID, dar nu sunt, precizând că ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, l-a asigurat că acest număr va fi atins în curând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Domnul ministru interimar a Sănătăţii m-a asigurat că sunt în plus 200 de paturi ATI de când a preluat acest mandat. Am spus chiar de la încheierea valului 3 că nu vreau să se modifice nimic în ceea ce priveşte paturile COVID. Am aflat că bineînţeles că după aceea s-a modificat, sunt mai puţine paturi decât erau iniţial. Domnul ministru Cseke are acelaşi mandat din partea mea, să meargă către 1.600 de paturi cât mai rapid în secţiile ATI”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern. 
 
El a precizat că toate resursele vor fi alocate Ministerului Sănătăţii. 
 
“Toate resursele, aşa cum am făcut şi până acum, vor fi alocate Ministerului Sănătăţii dacă este nevoie. În legea bugetului scrie foarte clar că Ministerul Sănătăţii poate să realoce resurse în interiorul ministerului dacă sunt cheltuieli pentru vaccinare. De exemplu, dacă au rămas 400 de milioane de lei necheltuiţi, sume alocate pentru campania de vaccinare prin intermediul medicilor de familie, puteau fi redirecţionaţi pentru altceva. În acelaşi timp m-am asigurat că se va face plata în această săptămână pentru centre de vaccinare, se va face plata la zi”, a mai transmis premierul.
 
El a menţionat că ministrul interimar al Sănătăţii va corecta problemele din minister, dacă sunt, într-o perioadă cât mai scurtă. 
 
“Am spus că trebuiau să fie 1600 de paturi, nu sunt, dar domnulministru se va asigura că vor fi 1600 de paturi. Domnul ministru abia a preluat acest minister, va corecta dacă sunt probleme, le va corecta într-o perioadă cât mai scurtă”, a declarat Florin Cîţu.
 
Întrebat câte paturi sunt acum la ATI în ţară şi în Bucureşti, premierul a răspuns: 
“Domnul ministru mi-a spus că a suplimentat paturile cu 200 de paturi, erau 864, acum sunt peste 1000 de paturi libere în acest moment. Ieri cred că erau 20 de paturi libere în Capitală, dar lucrurile se modifică pentru că se adaugă în fiecare zi paturi. Sunt locuri libere”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.