Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat în şedinţa de miercuri măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, a aprobat notificarea Autorităţii Bancare Europene cu privire la intenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară de a se conforma Ghidului EBA/GL/2021/02 cu privire la măsurile de precauţie privind clientela şi factorii pe care instituţiile de credit şi cele financiare trebuie să îi aibă în vedere atunci când evaluează riscul de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului asociat relaţiilor de afaceri individuale şi tranzacţiilor ocazionale în temeiul articolului 17 şi articolului 18 alineatul (4) din Directiva (UE) 2015/849 („Ghid privind factorii de risc de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului”), de abrogare şi de înlocuire a Ghidului JC/2017/37.

De asemenea, a fost aprobat proiectul de normă pentru aplicarea Ghidului ESMA privind articolul 25 din Directiva 2011/61/UE, în vederea publicării pe site-ul A.S.F. (proiectul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 10 zile).

A fost totodată autorizat Neguţ Marian Ovidiu în calitate de director al S.S.I.F. Prime Transaction.

A fost aprobată solicitarea S.A.I. Star Asset Management S.A. de autorizare a „Fondului de Investiţii Alternative Star Value” în calitate de Fond de Investiţii Alternative destinat investitorilor de retail (F.I.A.I.R.) şi înregistrarea acestuia în Registrul A.S.F. în această calitate.

Conducerea ASF a aprobat prospectul UE pentru creştere în vederea majorării capitalului social al societăţii Bonas Import Export S.A. Apahida, Cluj, precum şi cererea de avizare a modificării Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al BT Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.

A mai fost aprobată şi cererea de avizare definitivă a modificării Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea, administrat de BT Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.