- Dreamstime, cea mai mare comunitate de imagini stock din lume, alături de partenerii Cărtureşti si PressOne anunţă lansarea concursului “Coperta Anului 2021 în România”, concurs destinat ilustraţiilor de copertă de carte. Pot participa editurile sau graficienii care au publicat cărţi cu coperţi originale în perioada 2020-2021. Sunt acceptate atât coperţile care folosesc materiale stock, cât şi cele cu conţinut exclusiv original.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dreamstime oferă câştigătorilor atât premii financiare, cât şi abonamente gratuite care permit licenţierea imaginilor cu licenţă internaţională pe viaţă şi cu drept de folosire pentru viitoare coperţi de carte în tiraj nelimitat.

Dreamstime va acorda un premiu special în valoare de 3000 de euro şi alte trei premii celor mai frumoase trei coperţi, după cum urmează: Locul I - 2000 de euro, Locul II - 1500 de euro, Locul III - 1000 de euro.

Mai multe detalii despre concurs

Premiul special pentru cea mai bună creaţie va fi acordat de un juriu alcătuit din reprezentanţii partenerilor, editorii Dreamstime, reprezentanţi ai editurilor din România şi specialişti din domeniu care vor vota coperta preferată, iar locurile I-III vor fi alese şi de comunitatea de utilizatori Dreamstime prin vot online. Votarea se poate face prin crearea unui cont gratuit pe https://www.dreamstime.com/

Cine poate participa:

Participă editurile sau orice persoană care deţine drepturile de comercializare a cărţii şi de publicare a coperţii. Designerii şi graficienii freelance care au realizat coperta pot participa în locul editurii dacă au acordul acesteia sau au publicat independent.

Înscriere:

Fiecare participant, din partea unei edituri sau individual, poate înscrie maximum trei coperţi de cărţi deja publicate. Pot fi cărţi din orice domeniu, în limba română şi nu numai, cu condiţia să fie publicate, în primă ediţie sau re-editate, în România, în perioada 1 ianuarie 2020 - 30 septembrie 2021. Participarea este gratuită.

Cum se jurizează:

Premiul cel mare, de 3000 de euro, va fi acordat pe baza voturilor juriului specializat.

Detalii despre juriu, aici.

Juriul va analiza compoziţia, culorile, fonturile alese pentru autor, titlul şi eventualele subtitluri, originalitatea graficii şi armonia elementelor alese, legătura dintre grafică, fonturi şi subiect, alte elemente (cotorul sau coperta 4 nu se vor lua în considerare, acceptăm doar coperta principală), nu în ultimul rând, caracterul comercial al cărţii.

Pentru celelalte trei premii, I-III, votul e popular. Utilizatorii Dreamstime, care au cont pe site, vor vota si decide câştigătorii acestor premii.

Participanţii se pot înscrie în platforma de pe site-ul Dreamstime, într-o secţiune special creată pentru acest concurs.

“De peste 20 de ani, Dreamstime este una dintre cele mai importante surse de imagini pentru coperţi de carte la nivel internaţional. Aproximativ una din 50 de imagini licenţiate Dreamstime ajunge să fie folosită pentru o carte. Pornim concursul nostru cu gândul şi bucuria de a descoperi coperţi de carte minunate, precum şi pentru a aduce Dreamstime mai aproape de comunitatea designerilor de copertă de carte din România. Suntem onoraţi de câte ori vedem că o imagine Dreamstime ilustrează coperta unei cărţi”, spune Şerban Enache, fondator şi CEO Dreamstime.

Etapele concursului:

  • 15 septembrie - 30 octombrie  - Start înscriere lucrări
  • 15 octombrie - 22 octombrie - Coperţile înscrise vor fi analizate, comunitatea votează. Juriul va alege câştigătorul premiului special
  • 26 octombrie - Anunţarea câştigătorilor

Regulamentul integral al concursului

Toate fişierele JPG încărcate sunt evaluate de către editorii Dreamstime înainte de a fi publicate pe site în secţiunea dedicată galeriei proiectelor înscrise în concurs.

Cine este Dreamstime: Fondată în România acum 20 de ani, Dreamstime este cea mai mare comunitate de fotografie comercială şi editorială, cu peste 37 milioane de utilizatori şi peste 170 de milioane de imagini şi clipuri video şi audio. Imaginile Dreamstime pot fi folosite în numeroase scopuri precum materiale publicitare, social media, ilustrare de site-uri, prezentări, design interior, ilustrare de articole sau ştiri. Mai multe informaţii despre fotografia stock şi biblioteca de imagini Dreamstime

Mai multe detalii despre concurs

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.