Alegerea preşedintelui USR PLUS a început, miercuri, şi toţi membrii de partid vor putea vota. Mai mulţi lideri de opinie şi foşti miniştri îşi declară susţinerea pentru Dan Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei care anunţă că susţin candidatura lui Dan Barna şi îl vor vota pentru a deveni preşedintele partidului au postat, aproape simultan, mesaje pe Facebook.  

”Începând de azi membrii USR PLUS votează electronic pentru preşedinţia partidului. Eu merg cu Dan. Pentru că a fost acolo când era greu, pentru că e liderul care uneşte. Hai, Dane”, a scris fostul ministru al Propiectelor Europene Cristian Ghinea.  

La rândul său, fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui crede că Dan Barna a propulsat partidul.  

”De astăzi, USR PLUS îşi alege preşedintele. În mod electronic, la distanţă şi pe bune. Votul meu merge către Dan Barna, un om responsabil care, cu răbdare şi perseverenţă, ne-a unit şi ne-a adus unde suntem azi”, a scris Claudiu Năsui.  

De asemenea, fostul ministru Stelian Ion îl susţine pe Dan Barna: ”USR PLUS. În anii care au trecut l-am cunoscut pe Dan Barna coordonând cu succes campania Fără penali în funcţii publice, luptând hotărât împotriva abuzurilor pesediste, asumându-şi fără ezitare responsabilităţi atunci când a fost nevoie de el. Îl susţin pe Dan Barna pentru preşedinţia USR PLUS. Succes, Dan”, a scris Selian Ion.  

Şi vicepreşedintele Senatului Cristina Prună a anunţat că-l va vota pe Dan Barna.  

”Îl susţin pe Dan Barna pentru preşedinţia USR PLUS pentru că e liderul asumat, cu viziune şi determinare pentru ca România să se schimbe şi să se modernizeze”, a scris Prună pe Facebook.  

Deputatul Iulian Bulai afirmă că Dan Barna este preşedintele potrivit pentru USR PLUS.  

”Îl respect pentru efortul depus pentru ca USR PLUS să ajungă aici. Am fost martorul asezării acestui partid în ultimii 4 ani. Dan Barna are un merit deosebit în acest proces. Moldova este marele beneficiar al PNRR. Acesta este şi meritul lui Dan - ca vicepremier a ajutat şi a coordonat activitatea colegilor miniştri Cătălin Drulă şi Cristian Ghinea. Îi mulţumesc pentru acest lucru. Îl votez şi vă îndemn şi pe voi să faceţi asta”, a scris Bulai.  

USR PLUS anunţă că, miercuri, la ora 10.00, a început votul pentru alegerea preşedintelui formaţiunii. Scrutinul este online şi se va desfăşura în două tururi, dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine peste 50% din voturi. Aproximativ 50.000 de membri sunt aşteptaţi să voteze unul dintre cei trei candidaţi, co-preşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş, dar şi senatorul Irineu Darău.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.