Talibanii au salutat marţi un ajutor în valoare de 1,2 miliarde de dolari - promis de către comunitatea internaţională Afganistanului - şi îndeamnă Statele Unite să dea dovadă de şi mai multă generozitate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Emiratul Islamic va face tot ceea ce va putea pentru a da acest ajutor persoanelor aflate la nevoie, în mod total transparent”, a anunţat ministrul de Externe Amir Khan Muttaqi.

”America este o ţară mare. Ei trebuie să dea dovadă de generozitate”, a îndemnat ministrul taliban într-o conferinţă de presă.

PESTE 60 DE MILIOANE DE DOLARI DE LA AMERICANI

Statele Unite au promis luni, în cadrul unei iniţiative ONU în acest sens, aproximativ 64 de milioane de dolari, fonduri destinate unor organizaţii umanitare care acţionează în Afganistan.

Washingtonul a cheltuit 2.000 de miliarde de dolari în cei 20 de ani ai Războiului din Afganistan.

”Emiratul Islamic”, numele dat de talibani Afganistanului, ”a ajutat Statele Unite prin facilitarea evacuărilor lor. Însă, în loc de mulţumiri, ei vorbesc despre impunerea unor sancţiuni poporului nostru”, a comentat Amir Khan Muttaqi.

Şeful diplomaţiei afgane se referă astfel la cele peste 123.000 de persoane evacuate din Afganistan la sfârşitul lui august, cu ajutorul unui pod aerian uriaş.

După preluarea puterii de către talibani, la 15 august, Afganistanul se confruntă cu probleme grave, inclusiv o întrerupere a fluxurilor financiare din străinătate, care reprezentau o adevărată perfuzie a unei economii distruse de peste 40 de ani de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.