Caravana Metropolis - cinema în aer liber revine în Piaţa Sfatului din Braşov cu filme distinse în ultimul an cu premii importante la festivaluri de film internaţionale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 şi 26 septembrie, de la ora 20.00, în spaţiul de proiecţie amenajat în centrul Braşovului. Intrarea la proiecţii este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 metri pătraţi va oferi o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul şi-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european şi de filmul de autor, în general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi.

Programul de la Braşov

21 septembrie, 20:00 - „Another Round” (regia: Thomas Vinterberg, cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, N15, 115 minute, comedie, dramă, Danemarca, Suedia), câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin, nominalizat la Globurile de aur, câştigător al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film în limbă străină şi cu 3 nominalizări BAFTA pentru Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor. Patru prieteni, cu toţii profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile, ne face mai creativi şi mai relaxaţi. Fiecare dintre ei acceptă provocarea cu o rigoare aproape ştiinţifică, sperând că le va face viaţa mai bună. Deşi, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situaţia scapă rapid de sub control.



22 septembrie, 20.00 - „Undine” (regia: Christian Petzold, cu: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, AP12, 91 minute, dramă, dragoste, Germania, Franţa), câştigător al Ursului de Argint pentru cea mai buna actriţă şi al Premiului FIPRESCI la Berlinale în 2020 şi al Premiului pentru Cea mai bună actriţă la European Film Awards. Undine lucrează în Berlin ca istoric şi ghid. Are un mic apartament în Alexanderplatz, este licenţiată în istorie şi lucrează ca freelancer. Dar viaţa ei în oraşul modern ascunde un secret ce are la bază un mit străvechi: dacă omul pe care îl iubeşte o trădează, trebuie să îl ucidă şi să se întoarcă în apele din care se trage. Atunci când iubitul ei Johannes o părăseşte pentru o altă femeie, Undine crede că nu are de ales, până când îl întâlneşte pe Christoph, un scafandru industrial, de care se îndrăgosteşte în mod neaşteptat.

23 septembrie, 20:00 - „Adevărul” (regia: Hirokazu Koreeda, cu: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, AP12, 106 minute, dramă, Franţa, Japonia), film în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019. „The Truth” spune povestea unei dive ce are parte de toată iubirea şi admiraţia bărbaţilor, dar care are o relaţie complicată cu propria fiică. Atunci când Fabienne (Catherine Deneuve) îşi publică memoriile, Lumir (Juliette Binoche) se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul său. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: adevăruri ascunse şi resentimente nedeclarate ies la suprafaţă.

Pe 24 septembrie, de la ora 19.00, cei mai mici spectatori ai Caravanei Metropolis - cinema în aer liber vor putea asista la Spectacolul „Teo Magic Show” cu actorul Costin Teodorescu, alias Teo, un om de spectacol prin excelenţă şi un magician cu experienţa sutelor de show-uri în ultimii 10 ani

De la ora 20.00, este programat filmul „Traducătorii” (regia: Régis Roinsard, cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Olga Kurylenko, N15, 105 minute, mister, thriller, Franţa, Belgia), în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019. Izolaţi într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internaţional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet şi un hacker anunţă că dezvăluie şi restul dacă nu i se plăteşte o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informaţiile?

25 septembrie, 19:00, Atelierul de musicoterapie susţinut de Metoda Totem include activităţi de musicoterapie, training şi dezvoltare personală, educaţie nonformală şi promovează concepte precum educaţia emoţională, leadership-ul, atitudinea nediscriminatorie, toleranţa, lucrul în echipă, fairplay-ul, spiritul civic şi comunitar, prin utilizarea instrumentelor de percuţie de origine amerindiană, africană şi asiatică împreună cu metafora ca element central în activităţile desfăşurate. 

20:00 - „Ali(e)nare” (regia: Viggo Mortensen, cu: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Sverrir Gudnason , N15, 112 minute, dramă, UK), film în competiţie la European Film Awards şi câştigător al Premiului pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la San Sebastian şi al Outstanding Achievement in Picture Editing – Feature Film, Directors Guild of Canada, 2020. Debutul în regie al cunoscutului actor Viggo Mortensen aduce pe ecrane povestea a două generaţii ce nu pot exista una fără alta: tată şi fiu, trecut şi prezent, răni deschise şi moduri diferite de a vedea viaţa. John (Viggo Mortensen) locuieşte cu partenerul său Eric şi fiica lor adoptivă în sudul Californiei. Atunci când bătrânul său tată Willis (Lance Henriksen) vine în Los Angeles, cele două lumi diferite ale acestora se întrepătrund. Între conflict şi acceptare, cu situaţii amuzante sau crunte, vieţile lor nu mai pot continua în acelaşi ritm.

26 septembrie, 20.00 - „Cuibul” (regia: Sean Durkin, cu: Jude Law, Carrie Coon, N15, 107 minute, dramă romantică, UK, Canada), câştigător al Critics Award, Grand Special Prize, Revelations Prize, Deauville Film Festival, 2020. Rory este un antreprenor ambiţios care îşi aduce soţia americană şi copiii în ţara lui de origine, Anglia, pentru a explora noi oportunităţi de afaceri. După ce îşi abandonează liniştitul cămin din suburbiile americane, familia este aruncată în nebunia anilor ’80 din Marea Britanie, iar noua lor viaţă prea scumpă într-un conac englezesc ameninţă să le destrame familia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.