Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, acuză conducerea Consiliului Judeţean că tergiversează procedurile în cazul predării spitalului mobil Leţcani către ISU Iaşi, în condiţiile în care această unitate medicală ar fi extrem de necesară pe fondul creşterii numărului de cazuri COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a declarat, marţi, într-un comunicat de presă, că procedura de predare a gestiunii spitalului mobil de la Leţcani între Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest din subordinea CJ Iaşi nu a fost încă încheiată şi că totul pare o tragere de timp.

"Au trecut mai bine de două luni de când acest lucru ar fi trebuit să se întâmple, însă autorităţile judeţene şi conducerea spitalului trag de timp în defavoarea ieşenilor. Spitalul mobil de la Leţcani urmează să fie predat către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru a fi funcţionalizat în valul patru al pandemiei. Ceea ce ar fi trebuit să reprezinte o simplă procedură administrativă s-a transformat într-o evidentă tragere de timp, din care doar ieşenii au de pierdut. După ce a închis spitalul mobil de la Leţcani pentru că a considerat că nu este eficient, acum, penalul Costel Alexe nu vrea să predea gestiunea către ADI Euronest”, a afirmat liderul PSD Iaşi.

El a susţinut că la ATI se găsesc cu greu paturi libere, iar următoarele săptămâni vor fi critice din punctul de vedere al pandemiei.

"Cel mai probabil se va reveni la situaţia în care spitalele de specialitate vor fi, din nou, transformate în unităţi medicale pentru bolnavii de Covid-19, în contextul în care spitalul mobil de la Leţcani nu este utilizat. Pentru penalul Alexe acest lucru nu reprezintă o problemă pentru că ieşenii nu au fost niciodată o prioritate pentru el. În aproape un an de mandat, Alexe nu are nicio realizare, ba, mai mult, are deja câteva dosare penale în lucru, acuzat fiind de autorităţile statului de mai multe fapte de corupţie”, a mai firmat Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni s-a declarat convins că lucrurile în cazul redeschiderii spitalului mobil sunt întârziate intenţionat.

"Spitalul mobil de la Leţcani ar putea prelua toate cazurile cu forme medii şi grave de Covid-19 din Iaşi şi regiunea Moldovei, iar celelalte spitale nu ar fi afectate. Îl somez public pe penalul Alexe să grăbească lucrurile astfel încât procedura de predare a gestiunii de la Spitalul de Boli Infecţioase către ADI Euronest să se încheie în această săptămână. Bătaia de joc la adresa ieşenilor trebuie să înceteze", a adăugat senatorul Maricel Popa.

Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosinţă, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, ca secţie exterioară a acestei unităţi medicale. El a fost achiziţionat în perioada în care şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, era preşedinte al CJ Iaşi.

Unitatea mobilă a tratat aproximativ o mie de bolnavi, iar la începutul acestui an a fost închisă. Actualul şel CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a spus, în repetate rânduri, că ar exista serioase semne de întrebare privind modul în care a fost achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.