Sportivul Eduard Novak, medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a declarat, luni, că i-a fost mult mai uşor să participe la competiţie japoneză decât să fie ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Medalia de argint este de fapt un aur alb. Pentru mine a fost chiar foarte uşor. La un moment aştepta să-mi vină rândul şi m-a apucat strestul. Ce emoţii? Emoţii şi stres acasă, acolo eşti ministru. M-am dus la Tokyo ca în concediu, mă bucuram că sunt sportiv. A fost ca atunci când s-au născut copiii, unul după altul şi toată noaptea mă trezeam că aveau câteva ceva. Şi abia aşteptam să merg la competiţii, că acolo patul meu era patul meu. Eu sunt perfect mulţumit de rezultatul meu, dacă era bronz, probabil era aur brun. Când am câştigat, românul nostru, când sunt ministru...unguraşul ăsta", a declarat Novak la emisiunea La Măruţă, de la Pro TV.

El a vorbit şi despre faptul că după accidentul de maşină, când şi-a pierdut laba piciorului, a luat decizia să treacă de la patinaj viteză la ciclism, pentru că îşi dorea foarte mult să fie campion olimpic. "Mi-am dat seama cât de fragilă e viaţa. La un moment dat eşti zeu şi apoi totul dispare într-o clipită. Accidentul meu a fost unul absurd, noi ne-am răsturnat cu maşina într-un parapet, a intrat o altă maşină şi ne-a retezat piciorul. În sport trebuie să înveţi să pierzi, pentru că nu câştigi de foarte multe ori".

Novak a mai spus că idolul său din copilărie a fost Ivan Patzaichin, care pentru el a fost ceva "incredibil".

El a primit de la realizatorul emisiunii gomboţi cu prune şi plăcintă cu cartofi.

Tot luni, Novak a postat pe Facebook scrisorea de felicitare primită de la preşedintele Klaus Iohannis.

Ciclistul Eduard Novak a câştigat la Tokyo medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. El a mai concurat la contratimp 1.000 de metri (locul 11), contratimp pe şosea (locul 8) şi la ciclism pe şosea, probă pe care nu a reuşit să o ducă la capăt.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.