Locul mormintelor a trei membri ai comandoului aflat la originea atentatelor teroriste de la 13 noiembrie 2015 la Paris, îngropaţi la Bruxelles, a putut să fie localizat timp de câteva zile, cu ajutorul unei baze de date, după care această ”eroare” a fost corectată, a aflat luni, de la paznicul cimitirului, AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mormintele a doi terorişti - Brahim Abdeslam, fratele lui Salah Abdeslam, şi Bilal Hadfi -, dar şi al lui Chakib Akrouh, care s-a detonat la 18 noiembrie în timpul unui asalt al poliţiei, la Saint-Denis, la periferia Parisului, au fost anonimizate, în vederea evitării unor eventuale incidente şi ca ele să nu devină locuri de reculegere, la Cimitirul Multiconfesional de la Bruxelles.

Însă, în vederea evitării aşteptării la coadă a unor vizitatori aflaţi în căutarea mormântului unui apropiat, paznicul cimitirului a postat recent online o bază de date, cu scopul de a facilita localizarea acestora.

”Am vrut să fac un serviciu populaţiei. Atunci când mi-am dat seama că am comis o greşeală (uitând să suprime mormintele celor trei jihadişti), ea a fost rectificată în două ore”, a declarat AFP Ludo Beckers, intervievat despre această informaţie la radioteleviziunea publică francofonă RTBF.

Potrivit lui Ludo Beckers, baza de date cu eroarea respectivă a fost postată online ”două-trei zile maximum”, înainte să fie rectificată, la sfârşitul săptămânii trecute.

El a ţinut să precizeze că la cimitir nu a avut loc niciun incident de când au fost îngripaţi cei trei bărbaţi şi nici în scurta perioadă în care numele le-au fost vizibile.

”Nu s-a întâmplat niciodată nimic”, a subliniat Ludo Beckers.

În total 20 de bărbaţi, inclusiv Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor, sunt judecaţi de miercuri la o curte cu juraţi specială, la Paris, cu privire la aceste atacuri, soldate cu moartea a 130 de oameni, la 13 noiembrie 2015, şi revendicate de către gruparea Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.