Albumul „Certified Lover Boy” al cântăreţului canadian Drake a înregistrat cea mai bună săptămână de vânzări din SUA în mai mult de un an şi a debutat pe primul loc în Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mult-aşteptatul album, care a fost lansat pe 3 septembrie, este al zecelea al lui Drake care ajunge pe primul loc în topul american, iar în săptămâna încheiată pe 9 septembrie a fost vândut în 613.000 de unităţi, potrivit MRC Data.

Aceasta a fost cea mai bună săptămână de vânzări pentru un album de la „Folklore” al lui Taylor Swift, care a debutat pe primul loc în clasament în august 2020 cu 846.000 de unităţi vândute.

Piesele de pe noul album al lui Drake au fost accesate online de 743,67 milioane de ori.

Locul al doilea în listă a fost ocupat de „Donda” al lui Kanye West, care a coborât o poziţie după ce, în a doua săptămână de la lansare, a fost vândut în 141.000 de unităţi.

Trupa rock britanică Iron Maiden a reuşit cea mai bună clasare în Billboard 200 din carieră. Cel mai nou album de studio, „Senjutsu”, a debutat pe locul al treilea, cu 64.000 de unităţi vândute.

Până acum, Iron Maiden a ajuns cel mai sus în top pe poziţia a patra cu două albume: „The Book of Souls” (in 2015) şi „The Final Frontier” (2010).

Per ansamblu, „Senjutsu” este al 15-lea disc al grupului care se plasează în top 40 al Billboard 200, pornind de la „The Number of the Beast”, apărut în 1982, iar patru dintre ele s-au clasat între primele zece.

Piesele de pe „Senjutsu” au fost accesate online de 3,57 milioane de ori.

Locul al patrulea în Billboard 200 a fost ocupat de „Sour” al cântăreţei şi actriţei Olivia Rodrigo, în coborâre o poziţie, cu 61.000 de unităţi vândute în a 16-a săptămână de la apariţie.

Cântăreaţa rap Doja Cat şi „Planet Her” au coborât un loc, până pe cinci, după ce, în a 11-a săptămână de la debut, albumul a fost vândut în 49.000 de unităţi.

Top 10 al Billboard 200 este completat de Morgan Wallen cu „Dangerous: The Double Album”, Billie Eilish cu „Happier Than Ever”, The Kid LAROI cu „F*ck Love”, Imagine Dragons cu „Mercury – Act 1” şi de Rod Wave cu „SoulFly”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.