Ministerul chinez al industriei a cerut unor companii de tehnologie precum Alibaba şi Tencent să nu îşi mai blocheze reciproc linkurile websiter-urilor pe platformele lor, a relatat sâmbătă publicaţia 21st Century Business Herald, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse citate de publicaţie, Minsterul Tehnologiei Informaţiei şi Industriei a propus companiilor standarde pentru serviciile de mesagerie instant, spunându-le că toate platfomele trebuie deblocatepentru un anumit timp.

Ministerul a arătat că ar putea să recurgă la alte măsuri dacă firmele nu se vor conforma.

Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni ale autorităţilor de reglementate în industriile tehnologiei, divertismentului şi jocurilor video.

La întâlnirea cu reprezentanţii ministerului au participat Alibaba, Tencent, ByteDance, Baidu , Huawei Technologies şi Xiaomi.

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Internetul din China este dominat de câteva companii de tehnologie uriaşe, care de-a lungul timpului şi-au blocat în mod reciproc linkurile şi serviciile pe platformele lor, creând ceea ce analiştii au descris ”grădini îngrădite”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.