Opt persoane au fost transportate la spital în urma accidentului produs pe DN 19, în judeţul Bihor, după ce un autobuz s-a răsturnat în şanţ. Două dintre victime au suferit răni grave şi au fost preluate de elicopterele SMURD, o persoană fiind prinsă sub autobuz şi eliberată de echipele de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, accident a fost anunţat în jurul orei 14.00. Acesta s-a produs între localităţile Valea lui Mihai şi Curtuişeni, fiind implicat un autobuz în care se aflau peste 20 de persoane.

Ca urmare, a fost activat Planul roşu de intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor la faţa locului în vederea optimizării misiunii de răspuns. Astfel, la locul accidentului au fost mobilizate operativ 9 echipaje ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) (patru echipaje de prim ajutor calificat ale SMURD, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD de transport victime multiple, o autospecială SMURD cu medic şi două autospeciale ale SAJ), două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două elicoptere SMURD.

"Echipajul de descarcerare a evacuat o persoană prinsă sub autobuz, iar personalul medical şi paramedical a evaluat victimele şi le-a acordat îngrijirile necesare. La ora 14.25 s-a dispus încetarea Planului roşu de intervenţie. În urma evaluărilor medicale efectuate la faţa locului, accidentul s-a soldat cu 19 victime, din care 11, aflate în cod verde medical, au refuzat transportul la spital. Două victime au suferit răni grave (cod roşu medical), acestea fiind transportate cu elicopterele SMURD la spital (una la UPU Oradea, iar cealaltă la UPU Cluj). Alte 6 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea: una aflată în cod galben medical, iar alte cinci victime rănite uşor (cod verde medical)", a transmis ISU Bihor.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.