Autorităţile talibane au fost de acord să permită plecarea din Afganistan, după încheierea operaţiunilor de evacuare, a 200 de civili americani şi cetăţeni de alte naţionalităţi cu zboruri charter de pe aeroportul din Kabul, a spus un oficial american citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Talibanii au fost forţaţi să permită plecările de către reprezentantul special al SUA Zalmay Khalilzad, a mai spus oficialul, care a dorit să rămână anonim.

Este aşteptat ca plecările să aibă loc joi.

Oficialul nu a putut spune dacă aceşti civili sunt dintre cei care au rămas blocaţi mai multe zile în Mazar-i-Sharif, pentru că avioanele lor private nu au avut permisiunea de a decola.

Operaţiunile de evacuare au fost finalizate în noaptea de 30 august, când Statele Unite au încheiat misiunea de două decenii în Afganistan. În decurs de două săptămâni, după ce talibanii au preluat controlul asupra ţării, au fost evacuaţi din ţară 123.000 de oameni, a spus secretarul de stat Antony Blinken.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.