Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că există ”mai multe soluţii” pentru menţinerea la un nivel redus a facturilor la energie în iarna care urmează, însă a subliniat că, dacă Guvernul va fi dat jos, unele măsuri care trebuie reglementate prin Ordonanţe de Urgenţă nu vor putea fi implementate. ”Cei care accelerează această moţiune fără a aştepta decizia Curţii Constituţionale trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor”, susţine primul ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem şi alte soluţii pentru iarnă, dar să ştiţi că nu pot fi implementate dacă va pica guvernul. Deci, dacă merg mai departe cei de la USR cu AUR şi cu PSD, trebuie să se gândească, să se uite în ochii românilor, să le spună că nu vor avea o soluţie până nu va fi un alt guvern – şi nu ştim când va fi un alt guvern – pentru că ei au hotărât să dea jos guvernul într-o criză în acest moment. La fel este şi cu campania de vaccinare: ai nevoie de Ordonanţe de urgenţă dacă suntem într-o situaţie de urgenţă şi nu poţi să dai Ordonanţe de urgenţă dacă guvernul pică. Deci cei care accelerează această moţiune fără a aştepta decizia Curţii Constituţionale trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor. Aceştia sunt responsabili. Şi acum responsabilii sunt cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului şi cei de la USR, AUR şi PSD”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, la Antena 3.  

Premierul a menţionat că Guvernul se va asigura că va găsi soluţii pentru a ”menţine” costurile reduse la facturile de energie, nu doar pentru consumatorii persoane fizice, dar şi pentru ”întreaga economie”.  

 Anterior, la Ploieşti, Florin Cîţu a declarat că Legea privind consumatorul vulnerabil, care asigură sprijin financiar persoanelor şi familiilor cu venituri mici pentru plata facturilor la gaze naturale, electricitate sau alte surse de încălzire, nu este suficientă pentru iarna care urmează.

Cîţu afirmă că Guvernul ia în considerare şi "alte măsuri", privind acest aspect, pentru lunile care urmează.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.