Principalul acuzat în procesul atentatelor de la 13 noiembrie, Salah Abdeslam, a declarat miercuri curţii speciale cu juraţi de la Paris - primele sale cuvinte în faţa instanţei - că ”nu există altă divinitate în afară de Allah”, după ce a fost îndemnat să-şi spună identitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instalat într-o extremitate a boxei acuzţailor, Salah Abdeslam purta un tricou negru, o barbă acoperită după o mască de protecţie şi părul lung, dat pe spate.

”Mai întâi, ţin să mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah şi că Mohamed este mesagerul său”, a declarat singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au ucis 130 de oameni la Paris şia u rănit alţi 350.

Întrebat care este identitatea părinţilor săi şi profesia sa, el a răspuns că ”mă numesc Abdeslam Salah. Numele tatăţui şi mamei mele nu au nimic a face aici. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatnat al Statului Islamic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.