Autorităţile saudite au anunţat sâmbătă că au interceptat două rachete balistice trase din Yemen care vizau provincia orientală şi Najaran în sud, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Două atacuri cu rachete balistice au fost interceptate, precum şi trei drone capcană", a declarat pentru AFP coaliţia sub comandament saudit care luptă cu rebelii houthi în Yemen. 

Potrivit televiziunii publice El-Ekhbariya, care a anunţat de asemenea această interceptare, coaliţia s-a angajat să ia "măsuri stricte" pentru a proteja civilii. 

Nu a fost semnalată nicio victimă, dar acest atac vine la patru zile după alte două atacuri cu dronă asupra aeroportului internaţional de la Abha (sud), care a făcut opt răniţi şi a fost atribuit rebelilor houthi de mass-media oficiale saudite. 

Totodată, atacul a avut loc cu câteva ore înainte ca noul trimis al Naţiunilor Unite pentru Yemen, Hans Grundberg, să îşi preia funcţia duminică. 

În fruntea unei coaliţii militare din 2015, Arabia Saudită intervine în Yemen alături de forţe guvernamentale împotriva rebelilor. Este adesea ţinta rachetelor sau dronelor lansate de houthi, susţinuţi de Iran, rivalul regatului saudit. 

Conflictul din Yemen a făcut zeci de mii de morţi şi a determinat strămutarea a milioane de persoane. Potrivit ONU, este cea mai gravă criză umanitară din lume.                

Houthi, care controlează majoritatea de nord a Yemenului şi capitala Sanaa, cer Riadului să pună capăt blocadei aeriene şi maritime impuse ţării lor drept condiţie prealabilă la un acord de încetare a focului.              

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.