Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că deja au fost suplimentate paturile de Terapie Intensivă, pentru pacienţii cu COVID-19, în Capitală şi a explicat că majoritatea spitalelor au circuite pentru pacienţii cu COVID-19 şi pentru cei cu alte patologii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Deja au fost suplimentate paturile de Terapie Intensivă şi deja Babeş a cerut şi primit aviz de la Direcţia de Sănătate publică pentru suplimentare. Ba mai mult, Spitalul Universitar de Urgenţă a pus la dispoziţie aproximativ 250 de paturi pentru pacienţi COVID, din care 28 de paturi pentru Terapie Intensivă şi 20 de paturi pentru terapie intermediară. Chiar săptămâna aceasta am fost şi am vizitat aripa din clădirea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti care este destinată pacienilor COVID şi în care există în continuare paturi att de ATI cât şi de tratament normal pentru pacienţii COVID”, a declarat Ioana Mihăilă.
 
Ministrul Sănătăţii a mai declarat că spitalele sunt pregătite pentru pacienţii cu SARS-CoV-2.
 
”Majoritatea spitalelor care sunt pluri-specialitateau ambele tipuri de circuite. De asemenea, toate spitalele care au Secţie de Boli Infecţioase, Babeş sau Balş sau de Pneumologie, primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19”, a declarat Mihăilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.