Un parlamentar de la USR şi altul de la PLUS nu vor să semneze moţiunea de cenzură alături de AUR, partid pe care îl consideră extremist, susţin surse politice pentru News.ro. Dacian Cioloş şi Dan Barna încearcă să-i convingă pe cei doi să semneze, pentru a arăta unitatea USR PLUS în demersul de a-l răsturna pe premierul Florin Cîţu. Ulterior, USR PLUS a transmis oficial că are toate cele 80 80 de semnături pentru moţiunea de cenzură deja strânse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - USR PLUS a transmis oficial că are toate cele 80 80 de semnături pentru moţiunea de cenzură deja strânse.
ŞTIREA INIŢIALĂ- “Acesta e scopul şedinţei de azi cu parlamentarii. Vrem ca toţi senatorii USR PLUS să semneze moţiunea. Cred că îi vom convinge până la urmă”, susţin surse din conducerea partidului pentru News.ro. 
 
USR PLUS şi AUR adună împreună 123 de parlamentari. O moţiune de cenzură trebuie semnată de 117 senatori şi deputaţi.
Deputatul USR PLUS Cosette Chichirău a declarat, vineri, că există posibilitatea ca miniştrii partidului să se retragă din Guvern în acelaşi timp cu depunerea moţiunii de cenzură, pentru ca parlamentarii formaţiunii să nu voteze o moţiune împotriva propriilor miniştri. Chichirău a precizat că acest lucru va fi discutat în cadrul şedinţei de vineri a conducerii partidului. Întrebată despre eticheta de partid ”extremist” pusă anterior celor de la AUR, Chichirău a afirmat: ”Etichetele nu contează atunci când partidele susţin cauze bune”.
Conducerea USR PLUS a decis că moţiunea de cenzură, pe care o iniţiază împreună cu AUR, va fi depusă luni la prima oră dacă PNL nu îl retrage pe Cîţu de la şefia Guvernului. Lider USR PLUS: ”Vineri la coaliţie vom avea discuţia finală”
Conducerea USR PLUS se reuneşte vineri, de la ora 15.00.  
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.