China a promis să-şi menţină deschisă ambasada în Afganistan şi să crească ajutorul acordat acestei ţăridevastate de decenii de conflict, a anunţat vineri un purtător de cuvânt taliban, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China, care are o frontieră comună cu Afganistanul de 76 de kilometri, a annţat la o zi după ce talibanii au cucerit Kabulul că doreşte ”relaţiiamicale” cu islamiştii fundamentalişti.

Un membru al Biroului Politic taiban de la Doha, în Qatar, Abdul Salam Hanafi, ”a purtat o discuţie cu Wu Jianghao, adjunctul ministrului de Externe al Republicii Populare Chineze”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter acest purtător de cuvânt, Suhail Shaheen.

”Adjunctul ministrului chinez a dat asigurări că (China) îşi va menţine ambasada la Kabul şi a adăugat că relaţiile noastre vor creşte (...). China îşi va continua şi creşte ajutorul umanitar, mai ales în tratarea covid-19”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.