Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat a treia hală de producţie în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj, investiţia ridicându-se la aproximativ 55 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania implementează în noua hală diverse proiecte de eficienţă energetică pentru o producţie sustenabilă. Noua clădire acoperă o suprafaţă construită de 34.500 de metri pătraţi.

Noua hală de producţie permite fabricarea de unităţi electronice de control de înaltă calitate pentru vehicule electrice.

”Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat a treia hală de producţie în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj. Investiţia totală în noua unitate de producţie se ridică la aproximativ 55 de milioane de euro. Noua clădire are o suprafaţă totală construită de 34.500 de metri pătraţi. În fabrica din Cluj, lucrează în prezent peste 3.100 de angajaţi şi se preconizează că acest număr va creşte”, a informat grupul.

În prezenţa reprezentanţilor autorităţilor naţionale şi locale, a Consulatului Germaniei în România, a unităţilor de învăţământ partenere şi a reprezentanţilor companiei, unitatea de producţie a fost inaugurată oficial pe 2 septembrie 2021.

 „În doar opt ani de la deschiderea fabricii am avut o creştere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluţia sa, facilitând producţia de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilităţii. Sunt încrezător că, odată cu noua hală de producţie, vom continua să implementăm soluţii de Industrie 4.0, combinate cu învăţarea automată şi inteligenţa artificială, pentru a produce componente electronice de complexitate ridicată”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.

La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, unităţi de control electronice care sporesc siguranţa rutieră şi confortul şoferilor, cum ar fi unităţi pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenţă la condus şi unităţi de control electronice pentru eBike.

Investiţia totală, de la deschiderea fabricii în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro.

„Suntem lideri pe segmentul pe care activăm şi mă bucur să spun că fabrica Bosch din Cluj este, de mulţi ani, într-o continuă şi rapidă dezvoltare. În acest sens, investim constant în extinderea capacităţii noastre de producţie şi de logistică, în noi tehnologii şi echipamente de ultimă oră, concentrându-ne, în acelaşi timp, pe dezvoltarea angajaţilor noştri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj.

Suprafaţa totală construită a clădirilor din incinta fabricii – trei hale de producţie, două centre logistice, un centru de training, două cantine, două clădiri de gestionare a deşeurilor şi alte clădiri anexe - se întinde pe aproximativ 140.000 metri pătraţi.

În cea de-a treia unitate de producţie din Cluj, compania a implementat soluţii pentru reducerea consumului de gaz metan prin recuperarea căldurii de la compresoare şi a demarat instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce propria energie verde. Media anuală a energiei electrice generate de panourile fotovoltaice acoperă consumul anual de energie pentru aproximativ 4.000 de locuitori.

Bosch este prima companie industrială globală cu locaţii fără amprentă de carbon, iar acest lucru include şi unităţile din România.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are aproximativ 8.160 de angajaţi în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 395.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania a generat vânzări de 71,5 miliarde de euro în 2020. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 şi mobilitate conectată. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Compania Bosch are aproape 73.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele 129 de locaţii din lume, precum şi aproximativ 34.000 de ingineri software.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.