Cel puţin opt persoane au murit în nord-estul Statelor Unite, o zonă afectată de inundaţii, furtuni şi tornade, în urma uraganului Ida, au anunţat joi autorităţile locale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uraganul Ida, care a traversat Louisiana, a ucis şapte persoane în acest stat şi continua să afecteze State Unite.

El lasă în urmă tornade şi inundaţii.

Statele New York şi New Jersey sunt afectate de furtuni puternice, începând din noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit CNN, opt persoane au murit din cauza acestei catastrofe naturale.

Poliţia newyorkeză a anunţat un bilanţ de şapte morţi în megalopolis, iar primarul din Passaic, o localitate din New Jersey, a raportat un mort în inundaţii, potrivit CNN.

Bilanţul total al urganului Ida în Statele Unite a crescut, astfel, la 15 morţi.

Guvernatoarea New Yorkului Kathy Hochul şi primarul New Yorkului, Bill de Blasio, au declarat starea de urgenţă din cauza acestui ”eveniment meteorologic istoric”, în urma unor inundaţii masive care vizează aproximativ 20 de milioane de oameni, relatează AFP.

UN ”EVENIMENT METEOROLOGIC ISTORIC”

Străzi au fost transformate în râuri, pe alocuri, în capitala economică şi culturală americană, iar staţii de metrou au fost inundaţii, ceea ce a condus la suspendarea serviciului, potrivit Metropolitan Transportation Authority (MTA), care gestionează transportul public la New York.

Serviciul Naţional american Meteorologic (NWS) a înregistrat un record absolut de ploaie, în doar o oră, în Central Park.

Noua guvernatoare a statului New York Kathy Hochul a declarat la mijlocul nopţii de miecuri spre joi ”starea de urgenţă”, în urma unor inundaţii ”majore” în toate comitatele limitrofe oraşului, vizând 20 de milioane de locuitori.

Bill de Blasio, primarul oraşului New York, afectat deja grav de pandemia covid-19, a deplâns, într-un mesaj pe Twitter un ”eveniment meteorologic istoric” şi a decretat starea de urgenţă.

Sute de zboruri au fost anulate pe aeroporturile newyorkeze Newark, LaGuardia şi JFK.

O înregistrare video surprinde un terminal inundat la Newark.

Potrivit NWS, această stare de urgenţă, declarată din cauza unor inudaţii bruşte, este o premieră în istoria megalopolisului, afectat în octombrie 2012 de uraganul Sandy.

Trombe de apă au căzut, începând de miercuri, de la ora locală 21.30, asupra New Yorkului unde, potrivit mai multor înregistrări video postate pe Twitter de NWS, străzi au fost inundate în cartierele Brooklyn şi Queens, în care circulaţia auto a devenit imposibilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.