Fostul baschetbalist Gheorghe Mureşan a fost recompensat de rectorul Universităţii Româno-Americane cu diploma de excelenţă pentru merite deosebite în sport şi pentru promovarea imaginii României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, prof. univ. dr. Costel Negricea i-a înmânat lui Gheorghe Mureşan diploma de excelenţă pentru meritele deosebite aduse sportului şi pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii României.

Diploma de Excelenţă a fost acordată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Universităţii Româno-Americane, prilej cu care au fost discutate proiecte de viitor pentru sportul din România în care instituţia se va putea implica.

Gheorghe Dumitru Mureşan, născut în anul 1971, în judeţul Cluj, a fost jucător profesionist de baschet şi singurul român care a jucat în NBA (National Basketball Association din SUA).

Cel mai cunoscut baschetbalist român şi-a început cariera la Universitatea Cluj, a evoluat în cadrul echipei naţionale şi la echipele internaţionale Pau-Orthez (1992-1993, 2000-2001), Washington Wizards (1993-1998, Washington Bullets în perioada respectivă) şi New Jersey Nets (1998-2000).

Pentru naţionala României, recordul său este de 42 de puncte, care au fost reuşite într-un meci cu Suedia (1992), iar la nivelul NBA, Mureşan a jucat 307 meciuri în 7 sezoane, cu o medie de 21,9 minute pe meci şi de 9,8 puncte reuşite pe meci.

În 2004, Mureşan a înfiinţat, în Ashburn (Virginia), Academia de Baschet Gigantul (”Giant Basketball Academy”), proiect adresat copiilor şi tinerilor pasionaţi de acest sport. În 2017, a afost ales vicepreşedinte al Federaţiei Române de Baschet.

Universitatea Româno-Americană din Bucureşti - instituţie privată de învăţământ, înfiinţată în anul 1991 cu misiunea de a promovare excelenţa în educaţie, inovaţie şi cercetare prin evidenţierea valorilor educaţionale ale învăţământului superior american pe fondul bogatelor tradiţii ale învăţământului românesc - oferă programe de studii universitare de licenţă şi masterat acreditate, cu predare în limba română şi engleză, în cadrul celor 7 facultăţi componente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.