Eduard Novak a declarat că nu a avut nicio speranţă în proba de ciclism contratimp pe şosea de la Jocurile Paralimpice, unde a ocupat locul 8, el subliniind că a avut un timp foarte scurt de pregătire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Azi am luat startul fără să sper la niciun rezultat. În sportul de performanţă nu există minuni. Timpul pe care l-am putut aloca pregătirii a fost unul foarte scurt şi atipic pentru mine, însă sunt fericit pentru că mă întorc acasă cu medalia de argint de la Jocurile Paralimpice.
Este un rezultat care mă bucură enorm. Vă mulţumesc pentru că v-aţi bucurat alături de mine!", a scris Novak pe Facebook.

Sportivul Eduard Novak, care ocupă şi funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a ocupat locul 8 la contratimp pe şosea, categoria C4, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Medalia de aur a revenit slovacului Patrik Kuril, urmat de compatriotul său Jozef Metelka şi de britanicul George Peasgood.

Eduard Novak a obţinut, vineri, medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

În finală, Novak l-a înfruntat pe slovacul Jozef Metelka, care a câştigat aurul.

Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.