Magazinul de aplicaţii mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari în 2019, potrivit unei declaraţii depusă la autorităţile de reglementare făcută publică weekendul trecut, care oferă pentru prima oară o imagine mai clară referitoare la rezultatele financiare ale serviciului respectiv, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii generali din Utah şi alte 36 de state sau districte americane care au dat în judecată Google pentru presupuse încălcări ale legislaţiei antitrust cu magazinul de aplicaţii au mai spus într-un nou dosar neredactat că afacerea a avut în 2019 un profit brut de 8,5 miliarde de dolari şi venituri din exploatare de 7 miliarde de dolari, la o marjă de funcţionare de peste 62%.

Cifrele includ vânzările de aplicaţii, achiziţiile în aplicaţie şi anunţurile din magazinul de aplicaţii.

Google a declarat pentru Reuters că datele ”sunt folosite pentru a ne caracteriza greşit afacerea într-un proces fără fond”.

Compania şi acuzatorii săi au afirmat, într-o declaraţie separată, de sâmbătă, că easte posibil un proces la sfârşitul anului 2022, dacă Google abuzează de presupusul său monopol în vânzările de aplicaţii pentru dispozitive Android.

În dezvăluirile sale financiare trimestriale, Google grupează veniturile din aplicaţii Play cu cele ale altor servicii şi contabilizează veniturile publicitare ale magazinului ca parte a unei alte categorii mai largi.

Procurorii generali, precum şi dezvoltatorul de aplicaţii mobile Epic Games şi alte părţi care dau în judecată separat Google, au susţinut că generează profituri uriaşe prin Play Store, luând 30% din comision pentru fiecare bun digital vândut în interiorul unei aplicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.