Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps a fost oprit a doua oară, după mai puţin de zece minute de la reluare, din cauza lipsei vizibilităţii pe pistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grand prix-ul belgian a fost oprit, duminică, prima dată, după două tururi de încălzire, din cauza ploii abundente care cade la Spa-Francorchamps.

În turul de formare a grilei, de aşezare a monoposturilor pe grilă, mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a pierdut controlul monopostului său şi a lovit barierele de protecţie ale pistei. 

Startul era programat la ora 16.00, dar ploaia a continuat să cadă abundent şi astfel a fost amânat până la 16.25.

Monoposturile au plecat în turul de încălzire în spatele maşinii de securitate şi au efectat cu greu un tur de pistă. Vizibilitatea era aproape de zero, din cauza coloanelor de apă ridicate de maşini, dar şi a ceţii de pe unele sectoare.

Maşinile au mai efectuat un tur, fără ca startul să se fi dat, apoi comisarii FIA au decis să oprească grand prix-ul belgian cu steagul roşu, iar piloţii au revenit pe linia boxelor, unde au aşteptata aproape trei ore reluarea cursei.

Ploaia s-a mai domolit şi comisarii FIA au decis ca grand prix-ul să se dispute, într-o variantă scurtată însă, de numai o oră.

Cursa s-a reluat la ora 19.17, cu monoposturile rulând în spatele safety car-ului.

Perez, clasat pe locul 7 în calificări, a pornit şi el în coada plutonului, după ce mecanicii au avut timp suficient să repare avariile suferite de maşina Red Bull.

După mai puţin de zece minute, în care s-a rulat în spatele safety-car-ului, cu vizibilitate foarte redusă, comisarii FIA au oprit a doua oară marele premiu din Ardeni şi piloţii au revenit pe linia boxelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.