Aproximativ 150 de gospodării dintr-un cartier al Braşovului au fost inundate de revărsarea Ghimbăşelului, în zonă intervenind pompieri, jandarmi, dar ţi voluntari, pentru scoaterea apei din gospodării, dar şi pentru realizarea unui dig care să protejeze cartierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe mai multe străzi, partea carosabilă a fost acoperită cu apă de până la 40-50 cm.

FOTO - Facebook / PNL Brasov
FOTO - Facebook / PNL Brasov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a dispus activarea grupei operative şi a cerut activarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. De altfel, ISU a cerut activarea tuturor comitetelor din judeţ. 

În zonă se intervine cu 6 autospeciale, 3 camioane şi 10 motopompe.  În sprijinul pompierilor şi al voluntarilor au venit şi jandarmii.
FOTO - Facebook / PNL Brasov
FOTO - Facebook / PNL Brasov
„Suntem prezenţi încă de la prima oră la acţiunile de întărire a digului afectat de inundaţii în cartierul Stupini din municipiul Braşov. Vom fi pe teren şi vom acţiona oriunde este nevoie de noi pentru a înlătura efectele produse de ploile abundente şi pentru a ne asigura, împreună cu toţi factorii responsabili, că semenii noştri nu vor avea de suferit”, au transmis pe Facebook jandarmii braşoveni.
FOTO - Facebook / PNL Brasov
FOTO - Facebook / PNL Brasov
Potrivit viceprimarului municipiului Braşov, Sebastian Rusu, Ghimbăşelul, care a trecut de dig la Stupini şi a provocat aceste inundaţii, vine „umflat” încă de la Râşnov şi Ghimbav, astfel că s-au luat măsuri pentru protejarea cartierului Stupini. conform brasovmetropolitan.ro.. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.