Taro Kono, ministrul japonez responsabil pentru vaccinarea anti-COVID, a dat duminică asigurări că cea de a treia doză de vaccin va fi administrată cu promptitudine, în condiţiile în care obiectivul este vaccinarea completă a populaţiei până în octombrie sau noiembrie, scrie publicaţia Japan Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul a precizat că dozele de Pfizer şi Moderna vor sosi la începutul anului viitor, la timp pentru administrarea cele de a trei doze angajaţilor din sistemul medical şi persoanelor în vârstă, care au prioritate şi au primit în cea mai mare parte a doua doză până în iulie.

Japonia vizează un nivel de vaccinare de 80%, a declarat Kono într-o emisiune naţională la Fuji TV.

Un sistem digital privind dovada vaccinării va fi disponibil spre sfârşitul acestui an, a adăugat el.

Japonia a rămas în rândul naţiunilor dezvoltate în ceea ce priveşte vaccinările împotriva Covid, vaccinându-se complet acum la un nivel de aproximativ 43%. Spitalele sunt luate cu asalt, astfel că peste 118.000 de persoane infectate cu coronavirus aşteaptă acasă să fie tratate, potrivit Ministerului Sănătăţii. 

Japonia a înregistrat aproximativ 15.800 de decese asociate Covid.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.