Rivian, startupul de vehicule electrice care este susţinut de Amazon, vrea să obţină o evaluare de 70-80 de miliarde de dolari în oferta sa publică iniţială, a declarat vineri o persoană apropiată situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rivian a depus documentele referitoare la oferta publică la autorităţile de reglementare, în condiţii de confidenţialitate, a anunţat compania într-un comunicat.

Compania, care intenţionează să concureze Tesla, intenţionează să înceapă în acest an producţia unui vehicul pick-up şi a unui SUV.

Depunerea documentelor în vederea listării de către Rivian surbine în timp ce producătorii auto  se întrec pentru dezvoltarea de vehicule electrice, pe fondul măsurilor luate de China, Europa şi alte ţări şi regiuni pentru reducerea emisiilor de carbon.

În Statele Unite, producători auto tradiţionali precum General Motors şi Ford Motor îşi adaptează fabricile pentru construcţia de vehicule electrice, în timp ce Tesla, producătorul taiwanez pe bază de contract Foxconn şi mai multe stratupuri îşi extind fabricile existente sau construiesc unele noi. 

La începutul acestei luni, Reuters a scris că Rivian discută o investiţie de cel puţin 5 miliarde de dolari într-o fabrică nouă de lângă Fort Worth, Texas.

O serie de startupuri de vehicule electrice, care includ Nikola, Fisker şi Lordstown Motors, au optat pentru fuziunea cu companii specializate în achiziţii (special purpose acquisition companies – SPAC) pentru a se lista la bursă.

Rivian nu a oferit alte detalii referitoare la oferta sa publică iniţială.

Compania a atras 10,5 miliarde de dolari de la începutul anului 2019, inclusiv 2,5 miliarde de dolari în luna iulie, într-o rundă de finanţare condusă de Amazon şi Ford.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.