Consilierii generali USR-PLUS solicită toate documentele cu veniturile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), inclusiv contracte de asociere, concesiune sau de închiriere aflate în vigoare, a anunţat liderul de grup al consilierilor Andrei Rigu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că a mai fost solicitată şi balanţa veniturilor înregistrate în ultimii trei ani în baza contractelor respective. 
“Grupul de consilieri USRPLUS la Primăria Capitalei a solicitat toate documentele care arată negru pe alb ce venituri a realizat ALPAB. Vorbim despre toate contractele de asociere, concesiune sau de închiriere, indiferent de momentul încheierii acestora după 1989, aflate în vigoare şi / sau prelungiri dacă este cazul. Precum şi balanţa veniturilor înregistrate pe ultimii trei ani în baza acestor contracte”, a afirmat Andrei Rigu. 
El a precizat şi motivul pentru care consilieri generali USR-PLUS solicită acest lucru. 
“Când discutăm despre ALPAB, mulţi dintre noi ne gândim în primul rând la curăţenia şi amenajarea lacurilor din Bucureşti. Cu siguranţă sunt aspecte importante şi sprijinim administraţia în pornirea operaţiunilor de curăţenie şi amenajare. Dat fiind că ordinele de acţiune pot pleca doar din interiorul direcţiilor Primăriei Capitalei sau a managerului ALPAB, salutăm înlăturarea fostului director ALPAB care a gestionat dezastruos situaţia şi a început demersurile şi acţiunile de curăţare a parcurilor cu o întârziere de neînţeles. Să revenim însă puţin la patrimoniul imens şi valoros pe care tot ALPAB îl are în gestiune. Toate concesiunile, terasele, restaurantele aflate în aceste zone, folosirea luciului de apă sau a resurselor piscicole. Toate acestea analizate mult prea puţin.
Începând cu anii '90, s-au încheiat nenumărate <<afaceri>> de cele mai multe ori neprofitabile pentru bucureşteni. Vrem să aflăm adevărul ca să putem reforma cu adevărat gestiunea acestor resurse valoroase”, a explicat liderul de grup al consilierilor USR-PLUS.
El consideră că bucureştenii merită un manager adevărat la ALPAB. 
“Bucureştenii merită un manager adevărat care să cureţe această organizaţie poate pentru prima dată în 30 de ani. Merită un om care să nu se lase intimidat de presiunile puse de "băieţii deştepţi" care vor sări să-şi apere interesele. Cerem primarului general să solicite instituţiei ALPAB transmiterea documentelor cerute de grupul consilierilor USRPLUS şi susţinerea acestei cauze pentru care am fost votaţi de bucureşteni. Este timpul să facem curăţenie în ALPAB. Este timpul să analizăm întreaga structură ALPAB. Este timpul pentru profesionişti în instituţiile de bază ale Bucureştiului”, a mai precizat Andrei Rigu.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi că a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), nemulţumit de starea parcurilor din Capitală. El a precizat că Primăria nu are în acest an bani pentru a face investiţiile de care este nevoie în parcuri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.