Staţia de metrou „Opera Română” a fost inaugurată joi, un eveniment ce se doreşte a fi un preambul al Stagiunii Centenare „Opera 100” care va începe la data de 1 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu, Metrorex a răspuns cererii Ministerului Culturii de a schimba temporar, până la finalul anului, denumirea Staţiei „Eroilor 2” în „Opera Română”, poziţionând Bucureştiul pe axa marilor capitale ale lumii.

Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea

"Nu doar că este mai uşor pentru publicul străin, ci reprezintă un gest de normalitate, prin care onorăm valoarea acestei instituţii de prestigiu. Îmi doresc însă ca alături de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă şi directorul general Metrorex, Ştefan Paraschiv, să găsim pârghiile necesare ca această modificare temporară să devină definitivă", a spus Bogdan Gheorghiu.

Anul acesta, Opera Naţională Bucureşti celebrează 100 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.