Ford Motor amână revenirea majorităţii angajaţilor săi la birouri până în ianuarie şi analizează încă dacă să îi oblige pe angajaţii săi să se vaccineze împotriva Covid-19, a declarat directorul pentru resurse umane al grupului, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ford se alătură unui număr tot mai mare de mari angajatori care întârzie planurile de redeschidere a birourilor, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului străbate multe ţări în care producătorul de automobile îşi desfăşoară activitatea.

Grupul a anunţat că majoritatea lucrătorilor în birouri din America de Nord, America Latină şi restul pieţelor internaţionale nu vor reveni la birouri înainte de luna ianuarie.

Compania reevaluează planurile de revenire la muncă la fiecare trei până la patru luni.

Kiersten Robinson, directorul Ford pentru resurse umane, a declarat că grupul nu a decis încă să se alăture angajatorilor şi agenţiilor guvernamentale care solicită lucrătorilor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Ford a solicitat vaccinarea angajaţilor care călătoresc la nivel internaţional în interes profesional.

Robinson a declarat că grupul încă evaluează dacă este adecvat p obligativitate mai lară, cum ar răspunde angajaţii şi cum ar fi adaptată cerinţa de vaccinare în diferite ţări.

"Vrem să înţelegem sentimentul angajaţilor. Ceea ce împiedică vaccinarea lor voluntară", a spus Robinson.

Opiniile angajaţilor şi accesul lucrătorilor Ford la vaccinuri variază în întreaga lume, a spus ea, arătând că  ”este simplist să ai un mandat unic pentru toţi."

Ford a instituit obligativitatea purtării măştii şi alte politici pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus în fabricile şi locurile de muncă în care angajaţii nu pot lucra de la distanţă.

Până în prezent, a spus Robinson, nu au existat focare majore la nici o unitate Ford.

Odată ce angajaţii Ford care pot lucra de la distanţă se întorc la birouri, mulţi vor face acest lucru doar cu jumătate de normă, iar Ford a spus că intenţionează să reconfigureze multe birouri pentru aranjamente de lucru hibride.

Lucrătorii care îşi pot face treaba prin videoconferinţă şi conexiuni la internet ar putea obţine un nou avantaj odată cu redeschiderea birourilor. Producătorul auto a declarat că va permite angajaţilor să lucreze de la distanţă până la 30 de zile pe an din ţara lor de origine, fără a fi obligaţi să se prezinte la un sediu Ford.

Potrivit recomandărilor, un angajat al unui birou Ford din Michigan ar putea alege să lucreze o lună dintr-o staţiune sau casa unei rude din Florida, Los Angeles sau oricare altă locaţie din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.