Sorin Cîmpeanu a dezminţit, printr-un comunicat de presă, faptul că ar fi detaşat-o pe educatoarea Karina Bode, soţia ministrului Lucian Boden de pe funcţia de director al Grădiniţei nr. 12 din Zalău la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), informaţie difuzată pe surse de edupedu.ro. „Informaţia este falsă! Nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare în interesul învăţământului pe numele doamnei Karina Bode”, mai arată ministrul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministerul Educaţiei infirmă categoric informaţiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Informaţia este falsă! Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educaţiei şi nici a Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare în interesul învăţământului pe numele doamnei Karina Bode. Pe de altă parte, în sistemul de educaţie au existat doar anul acesta peste 20.000 de detaşări în interesul învăţământului. Detaşarea este o procedura legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular”, potrivit precizărilor de presă făcute miercuri de către instituţie.

Conform surselor Edupedu.ro, ministrul Sorin Cîmpeanu ar fi instalat-o vineri pe educatoarea Karina Bode, soţia ministrului de Interne Lucian Bode la CNPEE aflat în subordinea Ministerului Educaţiei. Ea ar fi urmat să fie detaşată de pe funcţia de director al grădiniţei nr. 12 din Zalău în corpul experţilor în ştiinţele educaţiei şi politici publice, instituţie care concepe subiectele examenelor naţional şi care creează curriculum şcolar, mai arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.