Departamentul de Justiţie al SUA a acordat Fundaţiei FIFA suma de 201 milioane de dolari constând în daune ca urmare a pierderilor înregistrate de FIFA, Concacaf şi CONMEBOL în decenii de practici de corupţie, informează forul fotbalistic mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile provin din conturile bancare ale foştilor oficiali implicaţi în fapte de corupţie. Aceşti bani vor alimenta World Football Remission Fund, fond nou înfiinţat şi plasat sub egida Fundaţiei FIFA, care va permite finanţarea proiectelor fotbalistice cu impact pozitiv asupra comunităţilor din întreaga lume.

“Sunt încântat să văd că bani scoşi ilegal din fotbal revin pentru a fi folosiţi în scopuru corecte, aşa cum ar fi trebuit să fie de la început”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Toate proiectele în care vor fi folosite cele 201 milioane de dolari vor fi monitorizate şi supuse unor controale stricte pentru a se garanta responsabilitatea şi transparenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.