Liderul grupării extremiste Proud Boys a fost condamnat la mai mult de 5 luni de închisoare după ce a recunoscut că a ars un banner Black Lives Matter înlăturat de pe o emblematică biserică din Washington în timpul unei demonstraţii pro-Trump din luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Henry Tarrio, cunoscut sub numele de Enrique în rândul adepţilor, a fost arestat pe 4 ianuarie în legătură cu incidentul care a avut loc pe 12 decembrie.

Proud Boys şi alte grupări au participat la demonstraţia în timpul căreia bannerul a fost furat de pe Asbury United Methodist Church, una dintre cele mai vechi biserici ale comunităţii afro-americane din Washington.

Tarrio, în vârstă de 37 de ani, originar din Miami, a pledat „vinovat” şi pentru că a încercat să obţină un încărcător de arme de capacitate mare, ceea ce este ilegal în Washington. Anchetatorii au spus că avea asupra lui două astfel de încărcătoare când a revenit în oraş înaintea protestului din 6 ianuarie faţă de rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Ambele capete de acuzare sunt pedepsite cu până la 6 luni de închisoare.

Procurorii federali au propus o sentinţă de 90 de zile de închisoare, urmate de trei luni de eliberare condiţionată şi un ordin prin care să îi fie interzisă întoarcerea la Washington.

Tarrio a declarat luni în faţa judecătorului că arderea bannerului a fost „o greşeală gravă” şi a spus că cere iertare. „Nu am văzut consecinţele a ceea ce am făcut”.

Judecătorul Harold Cushenberg de la Curtea Superioară a spus în finalul procesului că Tarrio „nu şi-a exprimat credibil regretul” şi l-a condamnat la 155 de zile de închisoare.

Tarrio trebuie să se predea la închisoarea din Washington DC pe 6 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.