Primarul municipiului Buzău Constantin Toma doreşte înfiinţarea unui terminal civil pe aerodromul militar de la Boboc, unde funcţionează Şcoala de Instruire a Forţelor Aeriene şi spune că se va lupta pentru realizarea acestui obiectiv după ce îl va tinge pe cel refeitor la unirea Buzăului cu comuna Ţinteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul campaniei de informare pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti prin referendumul programat pentru data de 26 septembrie, primarul municipiului Buzău explică într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook cum şi de ce vrea să realizeze un aeroport de mărfuri şi persoane în cadrul bazei militare de la Boboc, în condiţiile în care distanţa aeriană între Otopeni şi Boboc este de doar 107 kilometri.

„Unul din punctele importante este de a avea un aeroport viabil la Boboc. Avem baza aeriană de la Boboc cu o mulţime de specialişti ce ne-ar putea fi de folos pentru a înfiinţa aici un terminal de călători şi de mărfuri. Un investitor e atras atât de autostradă, cât şi de accesul la un aeroport prin care să îşi transporte marfa şi să poată călători cât mai uşor. În regiunea de sud-est sunt peste 3 milioane de oameni care nu au acces direct la un aeroport. Cel mai apropiat aeroport de Buzău este Otopeniul, care este super aglomerat, iar când este  ceaţă pe Otopeni se aterizează ori la Sibiu, ori la Kogălniceanu. Pentru dezvoltarea sustenabilă  a unui oraş este obligatorie înfiinţarea a unui aeroport civil pentru călători şi marfă", spune Constantin Toma în clipul video filmat în preajma unităţii militare de la Boboc.

De asemenea, primarul Buzăului susţine că a discutat cu factorii de decizie de la nivel naţional care ar fi de acord cu propunerile sale şi spune că se va lupta pentru înfiinţarea unui aeroport civil  la Boboc după referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti.

„În spatele meu se întinde această unitate militară pe multe sute de hectare. Au piste, au turn de control de ultimă generaţie şi specialişti de înaltă clasă care ne pot ajuta în înfiinţarea şi funcţionarea acestui obiectiv extrem de important. Cred şi am speranţe că vom realiza acest obiectiv pentru că factorii de decizie, inclusiv cei de la putere cu care am discutat sunt pentru un asemenea proiect şi după referendumul din 26 septembrie voi acţiona pentru a-l înfiinţa", a mai spus primarul municipiului Buzău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.