Preşedintele rus Vladimir Putin a a declarat că guvernul va acorda în acest an ajutoare unice pensionarilor şi militarilor, pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii peste aşteptăpri a preţurilor, a relatat duminică agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea preţurilor alimentelor este un subiect sensibil pentru Kremlin, înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Putin le-a spus liderilor partidului de guvernământ Rusia Unită că creşterea planificată a plăţilor de stat nu va mai fi suficientă pentru a acoperi inflaţia anuală actuală de 6,5% faţă de anul anterior, care depăşeşte nivelul preconizat de 4%, a relatat RIA.

"Desigur că trebuie să creştem veniturile unor grupuri de cetăţeni", a spus Putin. Personalul militar va primi plăţi de 15.000 de ruble (202 dolari) de persoană, iar pensionarii de 10.000 de ruble, a declarat Putin la întâlnire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.