Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că formaţiunea va depune un pachet de legi care vizează mai multe domenii ale economiei, "să încercăm să îndreptăm ceva măcar prin Parlament, dacă ei nu gestionează nimic la Guvern". Ciolacu acuză că "fiecare ministru în acest moment s-a privatizat cu ministerul lui" şi afirmă că la nivelul Guvernului miniştrii nu colaborează unul cu altul, ci comunică "prin televizor" despre problemele ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am la sfârşitul acestei luni, sunt întâlniri şi cu Consiliul Politic Naţional şi cu grupurile parlamentare. Avem un pachet de legi şi pe economie, avem amendamente şi pe legea din Parlament, dar avem şi lege nouă pe consumatorul vulnerabil, avem şi pe zona de agricultură. Nu mai stăm să aşteptăm, ştiţi, fiecare partid îşi creionează un viitor program de guvernare. Am luat decizia cu ceilalţi din conducerea partidului să venim de acum cu proiecte de legi, să încercăm să îndreptăm ceva măcar prin Parlament, dacă ei nu gestionează nimic la Guvern", a declarat liderul PSD, duminică seară, la România Tv.

Ciolacu a susţinut că, de fapt, "ei nu guvernează".

"Fiecare ministru în acest moment s-a privatizat cu ministerul lui. Nu mai există... întotdeauna vicepremierii şi cu primul ministru coordonează, şi cu secretarul general, interministerialele unde se strâng mai mulţi miniştri şi se iau hotărâri", a afirmat Marcel Ciolacu.

El a dat ca exemplu momentul deschiderii şcolilor în care, în anii trecuţi, deşi nu era pandemie, se reuneau miniştrii de la Educaţie, Sănătate, Dezvoltare în şedinţă interministerială pentru a lua decizii.

"Aţi mai auzit de aşa ceva? Ministrul Învăţământului comunică prin televizor cu ministrul Sănătăţii", a afirmat Ciolacu, în acest context.

El a adăugat că cei care îl susţin acum pe Florin Cîţu sunt "cei care ne-au tăiat veniturile în 2009-2010", iar "acuma sunt reformiştii".

"Ce reformă s-a întâmplat în România în ultimii doi ani de zile? Nu vedeţi că Guvernul e incapabil să facă o reformă în vreun domeniu?", a completat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.