Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, timp de şapte ore, la o acţiune de recuperare a doi turişti care au rămas blocaţi pe Valea Mălinului din Masivul Bucegi. Cei doi nu erau echipaţi corespunzător, nu cunoşteau zona, iar semnalul telefoanelor mobile nu le-a permis să trimită locaţia în care se aflau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Conform salvatorilor montani din Buşteni, acţiunea a fost una foarte dificilă şi a durat întreaga noapte. Cei doi turişti au rămas blocaţi în zona unor săritori, unde semnalul telefonului este foarte slab şi a durat foarte mult până când echipa formată din cinci salvatori montani a reuşit să îi repereze.
 
"După mai bine de 7 ore de eforturi, turiştii au fost coborâţi cu bine şi aduşi în oraş”, au scris salvamontiştii pe Facebook. 
 
Acţiunea de salvare s-a finalizat la ora 5:30, duminică dimineaţă. 
 
În acest week-end, salvamontiştii din Buşteni au mai participat la alte trei acţiuni de recuperare a unor turişti aflaţi în dificultate pe traseele montane de pe Valea Prahovei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.