Numărul americanilor cau au solicitat indemnizaţii pentru şomaj săptămâna trecută a atins cel mai redus nivel din ultimele 17 luni, sugerând încă o lună în care numărul locurilor de muncă a înregistrat o creştere puternică, cu toate că creşterea cazurilor de Covid-19 reprezintă un risc pentru redresarea pieţei muncii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul referitor la solicitările de indemnizaţii pentru şomaj a fost publicat joi de Departamentul Muncii.

Statisticile mai arată că numărul persoanelor care primesc ajutoare pentru şomaj din partea statelor a scăzut la începutul lunii august la niveluri care nu au mai fost întâlnire de la jumătatea lunii martie a anului 2020, când economia aproape s-a blocat din cauza măsurilor de carantină legate de Covid-19.

Solicitările iniţiale pentru beneficii pentru şomaj au scăzut cu 29.000, la un nivel ajustat la sezon de 348.000, în săptămâna încheiată pe 14 august. Al patrulea declin săptămânal a împins datele la cel mai redus nivel atins de la jumătatea lunii martie 2020.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 363.000 de cereri, săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.