"Balada" lui George Enescu a fost ascultată joi, simultan, pe stradă, în piaţeta din faţa Teatrului Odeon, în Piaţa "George Enescu", în teatre, la bibliotecă, în benzinării, în hipermarket, în mall-uri, restaurante şi cafenele, în clinici, pe platforme digitale, pe mai multe canale de televiziune şi de radio, într-o transmisiune menită să celebreze 140 de ani de la naşterea marelui compozitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul inedit, organizat în premieră, la iniţiativa Festivalului "George Enescu", a urmărit să-l sărbătorească pe compozitor fără cuvinte mari, prin ceea ce ne-a lăsat el mai de preţ şi a iubit mai mult - muzica.

Proiectul s-a intitulat #SunetulIubirii, tocmai pentru că, pentru George Enescu, „A crea înseamnă a iubi - căci muzica este iubire sau nimic”.

"Balada" s-a viralizat organic în mediul online, unde a fost distribuită de faimosul violonist David Garrett, preşedintele României, Klaus Iohannis, ambasade, public din ţară şi din străinătate. Până la ora 19.00, aproximativ 3.500 de persoane au ascultat "Balada" pe site-ul Festivalului şi 2.100 pe Facebook. De asemenea, pe platforma socială au fost 90.700 de vizualizări şi 3.400 de interacţiuni.

Datorită reacţiilor pozitive primite, organizatorii au decis să păstreze pe canalele Festivalului interpretarea "Baladei" de către David Garrett, împreună cu Filarmonica din Monte Carlo, care a fost transmisă în proiectul #SunetulIubirii. Balada de Enescu poate fi urmărită pe site-ul Festivalului şi pe pagina sa de Facebook.

Aproape 50 de organizaţii media, instituţii şi companii comerciale au anunţat Festivalul "Enescu" în legătură cu implicarea în proiect.

În Bucureşti, "Balada" s-a auzit la Primăria Municipiului Bucureşti, în calitate de co-producător al Festivalului Enescu; Biblioteca Metropolitană Bucureşti (în toate cele 28 de biblioteci şi în sediul central); Muzeul Naţional al Literaturii Române; Centrul de Proiecte Culturale al municipiului Bucureşti - ARCUB – în Hanul Gabroveni (Sala Mare şi Pasaj) şi Parcul Colţea; Teatrul de Animaţie Ţăndărică; Teatrul Ion Creangă; Teatrul Odeon; Muzeul Municipiului Bucureşti – în Palatul Suţu şi Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Vârstelor); Circul Metropolitan Bucureşti, inclusiv în chapiteaul (cortul) Circului din Parcul Izvor. Balada va putea fi ascultată şi în Piaţa George Enescu, datorită Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie al municipiului Bucureşti - CREART şi în parcul din faţa Teatrului Odeon.

Mai multe canale media au dus muzica lui George Enescu la audienţe diverse, din toată ţara, modificându-şi programul zilnic în onoarea marelui compozitor. Balada lui Enescu a fost ascultată la posturile co-producătorilor Festivalului Enescu - TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova, Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Radio România Cultural; în programele şi pe site-urile partenerilor media principali ai Festivalului – RFI România, Europa FM, PRIMA TV şi Deutsche Welle România; la partenerii media Antena 3, urban.ro şi www.româniapozitivă.ro; pe site-ul Metropolis şi la Radio Trinitas, precum şi pe mai multe canale TV şi radio din Sibiu şi din Cluj.

Balada a fost difuzată de canalele digitale interne ale Raiffeisen Bank, în staţiile Rompetrol, în clinicile SANADOR, în magazinele CORA din Bucureşti şi din ţară – Ploieşti, Constanţa, Bacău, Cluj, Drobeta Turnu Severin; în Sibiu - Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Habermann Markt, CineGold, Romgaz (radio intern), Eveniment FM & TV, Sweet FM & TV, Radio Ring, Hochmeister, Atrium Cafe, Kulinarium, Einstein Cafe; la Cluj: Iulius Mall, Radio România Cluj, lanţul de restaurante Marty (Marty Westside, Marty City, Marty Piaţa Muzeului, Marty Plaza).

Festivalul Internaţional "George Enescu" 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.  

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.