Traficul feroviar a fost întrerupt, joi după-amiază, între staţiile Mintia şi Brănişca din judeţul Hunedoara, după ce un vagon al unui tren privat încărcat cu cereale a deraiat. CFR anunţă că asigură transbordare auto, pe relaţia Ilia - Simeria, pentru călătorii din trenurile afectate. Circulaţia a fost reluată cu puţin înainte de ora 22.00, după ce au fost retrase vagoanele trenului de marfă, inclusiv cel deraiat, şi a fost reparată calea ferată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 21.48, traficul feroviar a fost reluat pe firul II, între staţiile CF Mintia şi Brăniştea, cu restricţie de viteză de 15 km/h, pe porţiunea afectată de deraiere(între km 491+580 – 494+800). Pentru intervenţiile care s-au desfăşurat la faţa locului, SRCF Timişoara a acţionat cu personal de specialitate şi tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât au fost retrase cele 31 de vagoane din compunerea trenului de marfă şi a fost repus pe şină şi retras vagonul deraiat şi au fost realizate reparaţii la linia de cale ferată afectată de această deraiere", a anunţat CFR.

Pe durata întreruperii circulaţiei, CFR SA a asigurat transbordarea auto pe relaţia Ilia-Simeria.

"CFR SA transmite scuze tuturor călătorilor afectaţi de acest accident feroviar şi le mulţumeşte pentru înţelegere, asigurându-i în acelaşi timp că angajaţii de la calea ferată au depus toate eforturile necesare, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp", au arătat reprezentanţii companiei.

Aceştia au menţionat că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea lui.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile CF Mintia şi Brăniştea, pe firul II (firul I este închis pentru lucrări de modernizare) unde, în jurul orei 14,40, al 13-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat, de un boghiu", a transmis CFR.

Sursa citată a precizat că trenul, care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Express Forwarding SRL, circula pe relaţia Potcoava - Curtici, avea în compunere 32 de vagoane şi transporta cereale.

"Menţionăm faptul că personalul de intervenţie al Regionalei CF Timişoara se deplasează la faţa locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere. Până la reluarea circulaţiei, CFR SA va asigura transbordare auto, pe relaţia Ilia - Simeria, pentru călătorii aflaţi în trenurile care tranzitează zona afectată de deraiere", au menţionat reprezentanţii CFR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.