Ministerul Municii şi Ministerul Finanţelor au în transparenţă decizională două ordine care prevăd majorarea valorii tichetelor de masă şi tichetelor de creşă, din luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordinul Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor privind majorarea valorii tichetelor de creşă, pus în transparenţă decizională, poate fi accesat AICI.

Ordinul privind majorarea cuantumului maxim al tichetelor de masă poate fi accesat AICI.

Prin urmare, conform documentului, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei.

Conform sursei citate, aplicarea noii valori nominale până în luna martie 2022.

Până în luna septembrie a acestui an, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei, arată legislaţia în prezent.

Al doilea ordin pus în transparenţă decizională pe site-ul MInisterului Muncii arată că pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care este acordată sub formă de tichete de creşă va fi majorată la 490 lei.

Noua valoare este aplicată pentru tichete de creşă  este tot până în luna martie anului viitor.

Până în luna septembrie a acestui an, valoarea nominală lunară a unui tichet de creşă este de 480 lei, conform legislaţiei în vigoare.

Ordinele se află, până pe 25 august, în procedura de transparenţă decizională, iar pentru a intra în vigoare cele două acte normative ele vor fi semnate de miniştrii Muncii şi Finanţei, apoi publicate în Monitorul Oficial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.